tiistai 14. helmikuuta 2012

Fat Bastards Turun Kaupunginteatterilla 10.2. ja 11.2.2012

Leijona kiittää (Kuva: Tani Simberg)

Heti Kokkolasta olikin seuraavana päivänä luvassa matka Turkuun. Oli ilo käydä Turun Kaupunginteatterilla katsomassa Anni Ojasen ja Hili Iivanaisen esitys Fat Bastards, joka esitettiin Sopukka-näyttämöllä.

Baltic Circle festivaalilla marraskuussa näin esityksen ensimmäisen version, ja nyt esitystä oli hiottu sekä esitykseen kuuluvia videoprojisointeja editoitu. Yleisö sai myös kuulla että näyttelijöiden käyttämät uimarenkaat symboloivat neonvärisiä Olympiarenkaita ja toimivat myös paralellina ringetteen, ”naisten jääkiekkoon”.

Vaikka Fat Bastardsin esityskieli on englanti, joitain kohtia oli suomennettu ja se sai aikaan humoristisen vuorovaikutuksen yleisön kanssa. Ja esityksen loppussa yleisö sai jäädä bailaamaan kakkukahvien kera esiintyjien seuraan. Esityksen musiikkitarjonnasta vastasivat Leijona ja Kuollut Jänis, eli Emily Cheeger ja Juho Ala-Juuma. 

Fat Bastardsit takovat kun rauta on kuumaa. Turun kaupunginteatteri oli Iivanaiselle ennestään tuttu ympäristö, sillä hän on aikaisemmin ohjannut produktioita teatterille. Anni Ojanen toimii tällä hetkellä ohjaajana Akse Petterssonin kanssa Teater Viiruksen näytelmälle Det lystna landet - Halun Maaperä, joka saa ensi-iltansa 25.2. Helsingin Teatterikulman neljännessä kerroksessa. Viirus on uudessa produktiossaan tehnyt yhteistyötä koreografi Arja Tiilen Intomieliset ry:n kanssa. Niin Viirus kuin Intomieliset ry ovat mukana TEKIJÄn esityspankissa.

Fat Bastardsien vierailusta voi myös lukea Turun Sanomien artikkelissa.


Helmikuinen aurinko lämmitti junamatkalla Kokkolasta Turkuun (Kuva: Enni Grundström)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti