tiistai 14. helmikuuta 2012

Tanssiteatteri Minimi vieraili Kokkolan Kaupunginteatterissa

Tanssiteatteri Minimi "Juha", kuvassa Antti Lahti (Kuvaaja: Petra Tiihonen)


Torstaina 9.2.2012 TEKIJÄ-hankkeen ensimmäinen vierailuesitys esitettiin Kokkolan kaupunginteatterissa. Tanssiteatteri Minimin teos Juha houkutteli monta kiinnostunutta seuraamaan fyysistä ja dramaattista esitystään.
Jälkeenpäin istuin teatteriryhmän kanssa juttelemassa hankkeesta. Vierailu oli mennyt erittäin hyvin, Tanssiteatteri Minimi oli tyytyväinen vastaanottoon Kokkolassa ja kehui kaikkien ammattitaitoa. Minimi on kiertänyt jo reilu 15 vuotta, joten kiertuetoiminta ei sinäänsä heille ole yhtä uutta kuin monelle muulle hankkeessa mukanaolevalle ryhmälle.
Jossain vaiheessa keskustelu sai toisen suunnan ja puhuimmekin kaupunginteattereiden ja teatteriryhmien tulevaisuudesta, mutta eipäs nyt aleta jossittelemaan.
Sain myös jutella kaupunginteatterin talous- ja hallintojohtaja Helga Sarvirannan kanssa ja hän kertoi minulle teatterin historiasta sekä siitä, miten paljon vierailuesityksiä heillä on vuosien varrella ollut. TEKIJÄ-hanke on hänen mielestään helpottanut vierailuja, sillä tarkat aikataulut ja suunnitelmat ovat tulleet ajoissa ryhmältä, joka on auttanut kaupunginteatterin teknikoita. Koska me toimimme välikätenä kaupunginteatterin ja teatteriryhmän välissä, on hänen mielestä myös säästänyt aikaa.
Kylmässä Kokkolassa oli mahtava käydä, vieläpä niin hyvin onnistuneen ensimmäisen vierailuesityksen ansiosta.

Kokkolan kaupunginteatteri (Kuva: Enni Grundström)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti